Частка блокувань податкових накладних скоротилася в півтора рази - Верланов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка блокувань податкових накладних скоротилася в півтора рази - Верланов

Казна та Політика
150
Державна податкова служба України повідомила про зниження кількості заблокованих податкових накладних у співвідношенні до зареєстрованих, зокрема, тільки в листопаді 2019 року кількість зупинених податкових накладних/розрахунків коригування в співвідношенні до зареєстрованих склала 0,11%, що в півтора рази менше, ніж за аналогічний період 2018 року (0,17%).
Як повідомили в прес-службі Податкової служби, за вказаний період частка платників, реєстрацію чиїх податкових накладних було зупинено, також скоротилася в півтора рази.
“Скорочується частка платників, реєстрацію чиїх податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі зупинено. Зокрема, в листопаді 2019 року кількість платників, реєстрацію чиїх податкових накладних було зупинено, становила 1,75% від загальної кількості платників, чиї накладні були зареєстровані в Єдиному реєстрі. Для порівняння: у листопаді 2018 року – 2,71%”, – сказано в повідомленні.
Згідно з повідомленням, сума податку на додану вартість (ПДВ) таких заблокованих податкових накладних/розрахунків коригування в співвідношенні до зареєстрованих в листопаді 2019 року склала 0,57% проти 0,78% в листопаді 2018 року. “Удосконалення системи автоматичного моніторингу дозволяє нам підвищувати її якість і точність. Це означає, що у Податкової служби є всі необхідні ресурси, щоб ефективно виявляти спроби неправомірного формування податкового кредиту та запобігати їм. З іншого боку це також означає, що сумлінні платники можуть працювати спокійно і вчасно отримувати відшкодування ПДВ”, – цитує прес-служба главу Податкової служби Сергія Верланова.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас