Іноземні фермери просять Зеленського не закривати для них ринок землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні фермери просять Зеленського не закривати для них ринок землі

Казна та Політика
522
Іноземні фермери, які обробляють землі в Україні, звернулися до президента України, прем’єра та голови Верховної Ради з проханням не допустити дискримінацію і обмеження конкуренції на ринку сільськогосподарських земель.
Відповідний лист німецьких та інших західно-європейських фермерів оприлюднив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook в понеділок.
“У другому читанні (в законопроект №2178-10 – ІФ) внесені правки, згідно з якими право продавати і купувати землю матимуть тільки українські громадяни і українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Вважаємо, що такі обмеження призведуть до нерівних умов діяльності суб’єктів господарювання на одному товарному ринку і, як наслідок, обмеження конкуренції на цьому ринку; настання негативних наслідків для наших ринкових позицій”, – йдеться в листі.
На думку іноземних фермерів, прийняття законопроекту в запропонованій редакції порушує принцип рівного захисту державою всіх суб’єктів господарювання, закріплений в ч.4 ст.13 Конституції України та ст.6 Господарського кодексу України. Пропоновані зміни створять відносно сприятливі умови конкуренції для окремих суб’єктів господарювання, в той час як для інших вони залишаться незмінними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас