У Раді назвали розмір концентрації землі в одні руки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді назвали розмір концентрації землі в одні руки

Особисті фінанси
2516
Обмеження для купівлі землі в одні руки в рамках законопроекту про ринок землі встановлено на рівні 10 тисяч гектарів.
Про це заявив голова комітету ВР з питань аграрної політики Микола Сольський.
За його словами, після прийняття у другому читанні закону про ринок землі для фізичних і юридичних осіб діятимуть однакові обмеження на купівлю землі.
“По обмеженню в одні руки встановлено обмеження не більше 10 тисяч гектарів. Встановлено такі процедури для визначення цих 10 тисяч гектарів. Тобто, одна фізична особа не зможе мати у власності більше 10 тисяч гектарів. Одна юридична особа не може мати у власності більше 10 тис. гектарів “, – заявив Сольський.
Він зазначив, що один громадянин України зможе купити тільки 10 тисяч гектарів, навіть якщо у нього додатково є компанія, яка може купувати землю як юридична особа.
“Що відбувається, якщо фізична особа – громадянин України придбав 1 тисячу гектарів і є одночасно засновником юридичної особи, на яку куплено 5 тисяч гектарів. Це означає, що в сукупності воно має вже 6 тисяч гектарів. Юридична особа або фізична особа може докупити тільки 4 тисячі гектарів, щоб разом було 10”, – розповів Сольський.
Голова комітету зазначив, що до 1 січня 2030 року ціна продажу паїв не може становити менше їх нормативної грошової оцінки.
“Також встановлено, що мінімальна ціна, за якою може продаватися земля, не може бути меншою, ніж нормативно-грошова оцінка”, – заявив Сольський.
Так, під час презентації законопроекту до другого читання озвучено, що за даними Держгеокадастру щодо нормативної грошової оцінки сільгоспугідь, середнє значення НГО (нормативно грошової оцінки, – ред.) ріллі в Україні становить 27 499,72 гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас