Падіння промисловості - не біда: експерт про ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння промисловості - не біда: експерт про ситуацію в Україні

Казна та Політика
3870
Фінансист Тарас Козак, президент інвестиційної групи “Універ”, вважає, що ситуація в промисловості наразі вже не чинить визначального впливу на всю економіку.
“У XVIII столітті головним фактором успішності економіки був розвиток виробництва. Але зараз вже не так. Якщо колись промисловість займала 50-70% в економіці України, то зараз – всього 20%, а в багатьох розвинених країнах ще менше. Значно більше місця сьогодні займають послуги, будівництво, торгівля. І якщо в Україні досить непогана ситуація з айтішниками, то чому б, наприклад, не розвивати цей напрямок? Світ змінюється, а у нас в вузах досі вчать, що промисловість – передусім”, – каже Тарас Козак.
А тим часом промислове виробництво в Україні продовжує падати. Так, в листопаді 2019 року до листопада 2018 року падіння прискорилося до 7,5%. Як заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, “падіння промисловості набуло системного характеру і вимагає швидких дій держави”. Він також повідомив, що Мінекономіки готується підписати з галуззю меморандум, в якому йтиметься про стратегію і плани дій щодо захисту і розвитку промисловості.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас