Міжбанк: млявий ринок дозволить спекулянтам "пограти" з курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: млявий ринок дозволить спекулянтам "пограти" з курсом

Валюта
571
Робоча субота в Україні буде досить нестандартною на міжбанку, як з точки зору активності клієнтів, так і за рахунок поведінки курсу протягом сесії.
З одного боку — особливих обсягів угод очікувати не варто. Західні і російські банки сьогодні не працюють, і тому всі угоди на українському міжбанку будуть проходити на умовах ТОМ (розрахунки в гривні – сьогодні, поставка валюти – понеділком).
Це традиційно не дуже зручна форма розрахунків у клієнтів і банків, тому охочих попрацювати на ТОМі буде небагато, а банки будуть в основному “замикати” свої клієнтські купівлі та продажі валюти всередині себе, не виходячи на торги, що різко знизить статистику операцій за 11 число. За нашими розрахунками – до $90-110 млн при здійсненні до 260-320 угод. Частина компаній просто перенесуть свої валютні операції відразу на понеділок і зосередяться сьогодні на своїх розрахунках у гривні, де банки працюють у звичайному режимі платежів “день в день”.
З іншого боку – саме млявий і малооб’ємний ринок дозволяє спекулянтам активно “пограти” з курсом на дрібних угодах, і фактично значна частина сьогоднішніх операцій деяких банків буде не стільки клієнтською , скільки саме спекулятивною. Ринок суботи буде повністю залежати від поведінки і ситуативних курсових завдань окремих гравців. При млявому міжбанку ми не очікуємо особливо активних дій з боку НБУ щодо виходу на торги з інтервенціями. Хіба що, якщо буде помітна дуже велика перевага пропозиції над попитом – Нацбанк на умовах ТОМ може викупити свої чергові обсяги, але це малоймовірно.
Нерезиденти, які готуються до аукціону з розміщення ОВДП 14 січня – сьогодні будуть непомітні на торгах, бо західні банки не працюють і фізично попрацювати з валютою іноземцям практично не вдасться. Вони активізуються вже з понеділка.
Ми прогнозуємо на 11 січня коридор по долару в межах 23,85-24,05 гривень з періодичними спекулятивними спробами “поганяти” курс протягом дня, але загальний настрій ринку залишиться все більш позитивним для гривні – адже попереду новий аукціон з розміщення ОВДП і потенційний додатковий приплив валюти під нього з боку нерезидентів.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,93 / 23,95
євро – 26,56 / 26,58
російський рубль – 0,3907 / 0,3912
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас