Volkswagen почав переговори про мирову угоду щодо "дизельгейту" в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen почав переговори про мирову угоду щодо "дизельгейту" в Німеччині

Фондовий ринок
340
Німецький автовиробник Volkswagen AG і Федеральне об’єднання центрів захисту прав споживачів ФРН (VZBV) приступили до переговорів про мирову угоду у справі про маніпуляції даними, що стосуються вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів.
“Спільна мета VZBV і Volkswagen – прагматичне рішення в інтересах клієнтів”, – йдеться в спільній заяві.
Переговори про виплати можливих компенсацій поки що перебувають на ранній стадії. “Питання, чи вдасться досягти врегулювання, залишається відкритим”, – підкреслюють сторони.
У разі позитивного врегулювання суперечки шанси 444 тис. подавачів групового позову, який розглядається у вищому земельному суді в Брауншвейгу (федеральна земля Нижня Саксонія), зростають, і їм, можливо, вдасться добитися компенсацій у зв’язку з “дизельгейтом”, повідомляє Deutsche Welle.
Головуючий суддя Міхаель Неф вже під час перших слухань при розгляді цього прецедентного групового позову у вересні і листопаді рекомендував VW та інстанціям, що захищають споживачів, розпочати відповідні переговори.
Досі представники автовиробника говорили, що з урахуванням індивідуального характеру окремих випадків і неповного регістра з іменами стягувачів “важко уявляють собі” подібний сценарій.
У вересні 2015 року в результаті ініційованих владою США розслідувань VW змушений був визнати, що більш ніж на 10 млн проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам.
“Дизельгейт” викликав масове відкликання машин компанії для усунення фальсифікацій. VW досяг з владою США Угоди про штрафні та компенсаційні виплати на загальну суму понад $18 млрд в рамках врегулювання скандалу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас