В аеропорт Бориспіль можуть запустити електрички — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорт Бориспіль можуть запустити електрички

Фондовий ринок
628
Існує ймовірність, що незабаром дизель-поїзди на маршруті Kyiv Boryspil Express замінять електричками. Це станеться, якщо буде електрифіковано залізничну ділянку до аеропорту Бориспіль.
Про це, як повідомляє кореспондент ЦТС,заявив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов під час церемонії відправки в перший рейс нового поїзда ДПКр-3.
За словами Кравцова, керівництво УЗ буде дивитися, наскільки будуть затребувані рейси поїзда в тривагонній комплектації, і, якщо попит зростатиме, то, можливо, буде прийнято рішення про закупівлю додаткових таких поїздів.
Також глава АТ УЗ повідомив, що компанією вивчається питання запуску електричок зі столиці в аеропорт Бориспіль, що поки не реалізовано через певну специфіку електрифікації біля повітряної гавані. Якщо це станеться, то дизель-поїзди з маршруту Kyiv Boryspil Express знімуть і спрямують у регіони. “Електрифікація в напрямку аеропорту дозволить задіяти рухомий склад, який зараз використовується на маршруті, для перевезень в регіонах. Наприклад, цей новий поїзд ми запустимо на маршруті Чернівці-Львів, де спостерігається великий попит”, – сказав Євген Кравцов.
Зазначимо, що поїзди Pesa, які зараз перевозять пасажирів у головний столичний аеропорт, раніше були задіяні в регіональних пасажирських перевезеннях.
Також нагадаємо, що сьогодні було обслужено мільйонного пасажира на маршруті Київ – аеропорт Бориспіль.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас