У НБУ вважають, що проблемним банкам найкраще стати фінансовими компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ вважають, що проблемним банкам найкраще стати фінансовими компаніями

Фондовий ринок
398
Про те, що НБУ має побоювання щодо кількох невеликих банків, в інтерв’ю порталу “Мінфін” розповіла перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“За підсумками минулого року залишалося 10 банків, бізнес-моделі яких були нежиттєздатними. Ці установи – переважно спадщина банківського “бебі-буму” 2011-2013 років. У них були порожні баланси, ефективно вони не працювали. Стратегія власників цих банків була в тому, щоб продати фінустанови, коли закінчиться криза і на ринок прийдуть інвестори”, – заявила Катерина Рожкова.
Однак, за словами заступника голови НБУ, бізнес з продажу банківських ліцензій вже закінчився в Україні – потрібної кількості потенційних інвесторів просто немає.
Виходом для таких банків Рожкова бачить або їх злиття з більшими банками, які вже знайшли своє місце на ринку, або “переродження” таких банків у фінансові компанії.
“Можливо, найкращий вихід – стати фінансовою компанією. Зараз ці банки намагаються заробляти, вкладаючи гроші в цінні папери. Будучи фінкомпанією, вони зможуть робити те ж саме, але істотно зменшать свої витрати. Впевнена, в якийсь момент власники цих закладів підуть таким шляхом”, – заявила Катерина Рожкова.
Разом з тим, з точки зору регулятора, визначені ним проблемні банки серйозної загрози для самого банківського сектора не становлять, позаяк не займають якоїсь значної частки на ринку.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас