Українців атакують інтернет-шахраї: названо найпопулярніші види обману — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців атакують інтернет-шахраї: названо найпопулярніші види обману

Фінтех і Картки
1675
Незважаючи на те, що більш ніж половина сімей в Україні живуть без комп’ютерів, третина населення країни постраждала від дій інтернет-шахраїв. Про це свідчать результати соціологічного дослідження цифрової грамотності українців, які представило Міністерство цифрової трансформації і прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Так, за останній рік жертвами шахрайства в інтернеті стали 34% опитаних, більшість з яких постраждали від отримання шахрайських повідомлень. А майже кожен десятий опитаний говорить про перенаправлення на підроблені веб-сайти із запитом особистої інформації.
“Практично стільки ж констатують шахрайське використання їхньої кредитної або дебетової картки за останні 12 місяців”, – наголошується в результатах дослідження.
При цьому найбільше постраждали жителі непідконтрольних територій (37,1%), люди з порушеннями слуху (46,1%) і молодь 10-17 років (49,5%).
Нагадаємо, український уряд взяв курс на цифровізацію країни – тобто переведення в онлайн-режим документообігу і максимальної кількості держпослуг. В рамках цього процесу 16 грудня стартував період бета-тестування мобільного додатку “Дія”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас