В Україні у 2020 році хочуть збільшити частку лоукостів до 45% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні у 2020 році хочуть збільшити частку лоукостів до 45%

Казна та Політика
1156
Міністерство інфраструктури має намір збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%, а в подальшому – до 63%.
Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив під час привітання 15-мільйонного пасажира аеропорту «Бориспіль».
«Міністерство інфраструктури України реалізує комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%, а в подальшому – до 63%», – цитує прес-служба Криклія.
Також, за словами міністра, оптимізація оподаткування для українських перевізників дозволить знизити вартість квитків на внутрішні рейси.
«Планується за бюджетні кошти реконструкція та розвиток нових аеропортів у регіонах – у Дніпрі, Мукачеві та Ізмаїлі. В бюджеті на 2020 рік закладено 1 млрд грн, що в 5 разів більше, ніж у 2019 році. Також йде активна робота над залученням приватних інвесторів до розвитку регіональних аеропортів. Зокрема, планується концесія аеропортів у Херсоні, Чернівцях та Запоріжжі», – зазначив Криклій.

Кращі кредитні картки для мандрівників

Також міністр підкреслив, що аеропорт «Бориспіль» є лідером за рівнем пасажиропотоку серед аеропортів України й навіть Європи.
«Сьогодні ми зустріли 15-мільйонного пасажира аеропорту «Бориспіль». Минулорічний рекорд у 12,6 млн пасажирів успішно побито. Цього року «Бориспіль» продемонстрував збільшення пасажиропотоку на 21%. 15 млн пасажирів для аеропорту «Бориспіль» – це абсолютний рекорд, але далеко не межа. За 5 років кількість українців, які користуються авіаційним транспортом, має збільшитись у три рази, а пасажиропотоки – досягти 32 млн пасажирів», – зазначив керівник міністерства.
Криклій підкреслив, що зростання пасажиропотоків через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку нашої держави та одночасно потужним сигналом інвесторам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас