У "Нафтогазі" допустили, що РФ може не виконати свої обіцянки щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" допустили, що РФ може не виконати свої обіцянки щодо транзиту газу

Казна та Політика
526
Виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко визнав, що існує ризик, коли РФ може відмовитись від транзиту газу в той час, як компанія вже відкличе свої позови проти російського “Газпрому”.
Про це він сказав в ефірі hromadske.
“Якщо ми відмовимось від нових позовів, а ми маємо це зробити, якщо транзит залишиться. А потім транзиту не буде, і виходить, що ми відмовилися від позовів без жодного сенсу, це є дуже великий ризик”, – підкреслив він.
За його словами, саме тому Україна працює над “системою договорів, які мінімізують або повністю приберуть цей ризик”.
“І це складна така справа, і тому є ризик того, що навіть домовленості, які були досягнуті, не будуть реалізовані. Я сподіваюся, що конструктивна робота, добросовісна робота з усіх сторін зробить так, щоб цього не сталося”, – додав Вітренко.
Він зазначив, що “Нафтогаз” розраховує на підтримку європейських партнерів та на політичну підтримку з боку керівництва України.
“Щоб все ж таки чинився певний тиск на російську сторону, щоби вони дійсно добросовісно відпрацювали ці документи і вони були підписані вже цього тижня, і цей протокол був втілений в життя, а не залишився тільки на папері”, – сказав Вітренко.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас