У ProZorro заявили, що вже заощадили бюджету 100 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ProZorro заявили, що вже заощадили бюджету 100 млрд грн

Казна та Політика
197
Електронна платформа публічних закупівель ProZorro перетнула позначку в 100 мільярдів гривень економії. Про це повідомили в ProZorro.
Як зазначається, під економією мається на увазі різниця між сумою коштів, яку замовник планував витратити на закупівлю, і сумою, яку витратив за фактом.
“100 мільярдів гривень – це та сума, яку могли б втратити українські платники податків, якби не конкуренція на торгах”, – зазначили на підприємстві.
За чотири роки Prozorro пройшла шлях від волонтерського стартапу до системи, в якій працюють всі державні установи та зареєстровано понад 200 тисяч підприємців. Загальна кількість торгів з часу запуску системи сягнула більше 4 млн, а економія перевищила 100 млрд грн. Система накопичила 100 терабайт даних про закупівлі, і кожен громадянин може подивитися, як і на що витрачаються його кошти.
Близько 90% зареєстрованих підприємств в Prozorro — малий та середній бізнес. Це найбільший відсоток участі МСБ в закупівлях серед європейських країн. Щомісяця в системі з’являється 3-5 тисяч нових постачальників. За цей рік в системі зареєструвалося більше ніж 50 тисяч підприємців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас