Милованов: Експортну привабливість мають харчова переробка і IT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов: Експортну привабливість мають харчова переробка і IT

Казна та Політика
522
Оголошена урядом велика приватизація не є самоціллю, більш важливі інвестиції та робочі місця.
Так сказав на підході журналістів на АТ “Турбоатом” міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо зв’язку приватизації та експортного потенціалу.
“Важлива не сама приватизація, оскільки вона не є самоціллю, важливіше – робочі місця, а це – інвестиції. Чим більше підприємств відправлять товарів на експорт, тим більше ми отримаємо замовлень, а це означає поліпшення відносин на ринках, куди нас поки що не пускають через конкуренцію. Чим краща підтримка українських експортерів, тим більша підтримка інвесторів”, – зазначив Милованов.
За його словами, зараз експортну привабливість мають харчова переробка і IT: “Це, зокрема, продуктові програми, програмне забезпечення, яке в поєднанні з промисловістю дає великий ефект”.
Також Милованов зазначив, що ринок землі створюють для того, щоб зайшли “довгі й дешеві гроші”, щоб підняти додану вартість і забезпечити зростання зарплати.
Щодо приватизації АТ “Турбоатом”, то Милованов, за його словами, вже говорив про це з прем’єром: “Першим питанням стануть відносини з тяжмашем”, тому що вони в одному промисловому ланцюгу. Ми хочемо, щоб прийшов інвестор, який буде розвивати підприємство, а не так, щоб прибрати його як конкурента. Ми будемо дивитися окремо на кожного потенційного інвестора, тому що це – стратегічний об’єкт”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас