Данилишин розповів про причини конфлікту з правлінням НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин розповів про причини конфлікту з правлінням НБУ

Казна та Політика
1013
Голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин у відповідь на запити ЗМІ розповів про обставини конфлікту з правлінням регулятора. Зазначив, що за допомогою зайвого галасу навколо своєї ж Ради Нацбанк намагається відвернути увагу громадськості від фактів корупції в НБУ, які вже розслідують правоохоронці, повідомив він у Facebook. Другий момент, на який звернув увагу Данилишин, – поведінка інших членів Ради.
“Якось так сталося, що члени Ради (меншини), які підтримують позицію правління і опублікували написані “під копірку” окремі думки, які з’явилися на сайті НБУ раніше, ніж рішення Ради НБУ, разом з Яковом Смолієм є фігурантами низки кримінальних справ, відкритих правоохоронцями, і спецрозслідувань Верховної Ради України”, – зазначив він.
Як приклад Данилишин навів члена Ради Віктора Козюка, щодо якого парламент проводить спецрозслідування щодо законності його обрання на цю посаду у зв’язку з порушенням процедур обрання, а також можливих фактів фальсифікації.
Данилишин також назвав натяки Смолія на зв’язок з олігархом і ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським абсурдними.
“Я відкидаю будь-які звинувачення на свою адресу як голови Ради НБУ у зв’язках з ексвласниками Приватбанку, як і звинувачення в тому, що більшість Ради НБУ діє не в інтересах держави”, – написав він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас