Суд ЄС зобов'язав авіакомпанію відповідати за шкоду, заподіяну розлитою кавою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС зобов'язав авіакомпанію відповідати за шкоду, заподіяну розлитою кавою

Світ
566
Суд Європейського Союзу виніс рішення про те, що авіакомпанії несуть відповідальність за нещасні випадки на своєму літаку, навіть якщо інциденти не пов’язані з їхньою основною діяльністю.
Громадянка Австрії подала до суду на австрійську авіакомпанію Niki Luftfahrt після того, як вона обпеклася під час рейсу з Пальми де Майорки до Відня, коли чашка гарячої кави її батька перекинулася зі столика. Не було зрозуміло, що стало причиною інциденту – поламаний столик чи вібрація літака.
Авіакомпанія, яка зараз є неплатоспроможною, стверджувала, що інцидент не може вважатися нещасним випадком згідно з міжнародними правилами, оскільки він не пов’язаний з небезпекою, зазвичай пов’язаною з польотом.
Верховний суд Австрії передав цю справу Суду ЄС, який не погодився з авіакомпанією, стверджуючи, що нещасний випадок є “непередбаченою, шкідливою та мимовільною подією” і що міжнародні правила мали на меті встановити сувору систему відповідальності, забезпечуючи справедливий баланс інтересів.
Суд зазначив, що авіакомпанія все ще може подати апеляцію і довести, що пасажир чи третя сторона відповідальна за заподіяну шкоду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас