Японія хоче зробити штучний інтелект обов’язковим предметом для вступу до коледжу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія хоче зробити штучний інтелект обов’язковим предметом для вступу до коледжу

Технології&Авто
1083
Гендиректор SoftBank Масайосі Сон заявив, що Японія має зробити штучний інтелект (ШІ) обов’язковим предметом для вступу до коледжу, щоб скоротити технологічний розрив між своєю країною та США і Китаєм.
Про це пише VentureBeat.
На урядовій конференції, присвяченій інноваціям, він наголосив, що японські студенти не будуть самі вивчати технологію ШІ, якщо перед ними не поставити таке завдання.
«Давайте зробимо цей предмет обов’язковим, тоді японські студенти наздоженуть» своїх однолітків зі Сполучених Штатів і Китаю», – сказав Сон.
Цей коментар глава SoftBank зробив, вказуючи на відставання в ВВП і кількості патентів на винаходи, пов’язані з іноземними інвестиціями. Розрив між Японією, з одного боку, і США і Китаєм, з іншого, наразі збільшується, підкреслив він.
За його словами, поки між цими двома країнами йде торгова війна, Японії треба налагоджувати тісну співпрацю з американськими технологічними компаніями, щоб отримати конкурентну перевагу.
«Японія втратила минуле, але може також втратити і майбутнє», – попередив Сон.
Він заявив, що зараз країні варто зосередитись на двох ключових галузях – автономному керуванні та медицині, що засновується на генетиці, щоб запобігти проблемам, що виникають по мірі старіння суспільства: зростання числа дорожніх аварій за участю літніх водіїв і зростання цін на медичні послуги.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас