Стало відомо, скільки часу потрібно, щоб змінити постачальника газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки часу потрібно, щоб змінити постачальника газу

Енергетика
1865
Для того, щоб змінити постачальника газу, людям доводиться витрачати близько 110 днів. Про це розповів заступник директора дивізіону “інтегрований газ” і директор газопостачальної компанії “Нафтогаз України” Максим Рабінович.
“У нас був запущений пілотний проєкт, щоб зрозуміти, наскільки складно людям на практиці змінити постачальника газу. В рамках цього проєкту ми залучили близько 200 клієнтів з різних регіонів України. Виявилося, що сьогодні це триває приблизно 110 днів, — каже Рабінович. — Чому так довго? Тому що поточні постачальники не хочуть відпускати клієнтів, нараховують їм невиправдані заборгованості або просто ігнорують запити про припинення договору. Відсутнє саме розуміння, що клієнт може обрати постачальника”.
За словами топ-менеджера, зараз “Нафтогаз”, спільно з НКРЕКП та іншими учасниками ринку, працює над спрощенням процедури зміни постачальника. “По-перше, взаємини по заборгованості — це не кабала, а абсолютно нормальні господарські відносини між клієнтом і постачальником. По-друге, необхідно ввести відповідальність постачальників за утримування клієнта проти його бажання. Будь-який клієнт повинен мати можливість за 20-30 днів шляхом нескладних дій змінити постачальника”, — підкреслює Рабінович.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас