Назвали вартість упорядкування всіх українських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали вартість упорядкування всіх українських доріг

Казна та Політика
907
Для впорядкування всіх українських доріг необхідно інвестувати близько 5 трильйонів гривень протягом 10 років.
Про це заявив керівник сектору “Транспорт та інфраструктура” Офісу ефективного регулювання (BRDO) Владислав Притоманов під час круглого столу “Будівництво та ремонт автомобільних доріг: як вирішити одвічну українську проблему?”.
“Для приведення українських доріг до належного стану, за розрахунками BRDO, необхідно інвестувати близько 5 трильйонів гривень протягом 10 років. Відповідно, Державний дорожній фонд повинен бути збільшений в 10 разів у порівнянні з обсягом 2018 року”, – сказав він.
За словами Притоманова, такі інвестиції можна залучити за допомогою міжнародних фінансових інститутів і державно-приватного партнерства, зокрема концесії, з розподілом витрат бюджету на 10-20 років.
Також Притоманов зазначив, що окремим проблемним аспектом ринку є низька конкуренція.
“Так, більш ніж 50% ринку дорожніх робіт, що проводяться відповідно до бюджетних програм і на тендерній основі через Prozorro, займають лише 5 підрядників, один з яких – іноземний. У більшості областей в тендерах беруть участь не більше 2-3 компаній, а в Івано Франківської, наприклад, більш ніж 80% ринку охоплює лише 1 компанія. Тобто реальна конкуренція практично відсутня”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас