Goldman Sachs більше не фінансуватиме видобуток нафти в Арктиці і вугільну галузь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs більше не фінансуватиме видобуток нафти в Арктиці і вугільну галузь

Фондовий ринок
644
Американський банк Goldman Sachs Group зробив більш жорсткою свою політику фінансування викопного палива. Нещодавно оновлена основа екологічної політики компанії включає в себе зобов’язання щодо скорочення фінансування, яке напряму підтримує нові вугільні шахти та розвідку і розробку нафти в Арктиці. Про це пише Bloomberg.
Зазначається, що компанія планує протягом наступного десятиліття виділити $750 млрд на «кліматичні перетворення і збалансоване економічного зростання».
Наразі все більше глобальних банків скорочують обсяги кредитування вугільної промисловості, яка є основним джерелом викидів парникових газів, і збільшують фінансування відновлювальних джерел енергії. Goldman Sachs став першим американським банком, який вирішив більше не фінансувати нафтодобувний сектор.
«Протягом наступних 10 років Goldman Sachs направить $750 млрд на фінансування, інвестиції та консультативну діяльність в дев’яти галузях, орієнтованих на зміни клімату та збалансоване зростання», – сказав гендиректор компанії Девід Соломон, маючи на увазі зелену енергію і транспорт, сільське господарство, а також освіту.
Тим не менш, він додав, що «світ продовжуватиме виробляти та використовувати викопне паливо, літаки, автомобілі та промислові товари, і Goldman Sachs буде продовжувати підтримувати клієнтів в угодах, які є важливими для економічної діяльності».
Нагадаємо: раніше нова глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила програму ЄС щодо захисту клімату, на яку в найближчі роки буде виділено 100 млрд євро, а до 2030 року – один трильйон євро.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас