Системи розпізнавання емоцій запропонували тимчасово заборонити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Системи розпізнавання емоцій запропонували тимчасово заборонити

Технології&Авто
641
Незважаючи на відсутність наукових доказів про те, що машини постійно і правильно розпізнають емоції людей, цей ринок вже оцінюється в 20 млрд. доларів і швидко зростає. Зараз технологія вже використовується для оцінки претендентів на робочі місця та осіб, підозрюваних в скоєнні злочинів. Причому системи тестуються і в інших галузях — наприклад, у гарнітурах VR, щоб визначити емоційний стан спортсменів.
Крім того, вчені турбуються, що технологія може посилювати расову і гендерну нерівність. «Регулювальні органи повинні втрутитися, щоб серйозно обмежити використання систем, а компаніям, що займаються штучним інтелектом, слід припинити його впровадження», — відзначають в AI Now.
Зокрема, вчені послалися на нещодавнє дослідження асоціації психологів США, в ході якого протягом двох років вивчалося більше тисячі матеріалів з визначення емоцій. Вони зробили висновок, що для визначення емоцій недостатньо проаналізувати тільки обличчя людини, а потрібно набагато більше даних.
У своїй доповіді AI Now закликала уряди і бізнес припинити використання технології розпізнавання облич доти, поки не знизяться ризики, а технологія не стане більш просунутою. Компанії, які просувають такі системи, вчені звинуватили в поширенні “системного расизму і жінконенависництва”.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас