Мінфін розповів, коли припинить випуск валютних ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розповів, коли припинить випуск валютних ОВДП

Казна та Політика
1776
Міністерство фінансів України з метою зниження валютних ризиків має намір до 2024 року перейти до випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих виключно в гривні.
Як повідомила під час брифінгу директор департаменту боргової політики Міністерства фінансів України Поліна Ярова, в період 2014-2016 років, коли девальвація гривні була наймасштабнішою, держборг зріс більш ніж утричі, оскільки понад 60% боргу було номіновано в іноземних валютах.
“Дуже дорогим виявляється борг, який ми беремо в іноземній валюті … Беручи до уваги високі ризики валютного боргу, ми поступово будемо переходити до випуску внутрішніх облігацій тільки в національній валюті, ми плануємо до 2024 року повністю перейти до випуску ОВДП тільки в гривні … Напевно, найближчим часом також будемо здійснювати випуск в євро”, – сказала Ярова.
За її словами, окрім збільшення частки держборгу в нацвалюті, урядова стратегія управління держборгом передбачає рівномірний графік його погашення, залучення довгострокового пільгового фінансування, розвиток міцних взаємин з інвесторами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас