Знайшли спосіб повністю заряджати електромобілі за 5 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайшли спосіб повністю заряджати електромобілі за 5 хвилин

Технології&Авто
9713
Деякі автомобілісти відмовляються від купівлі електромобіля через те, що його потрібно довго заряджати. Тепер цю проблему вирішено. Українці придумали, як зарядити електрокар всього за 5 хвилин!
Фахівці канадського стартапу GBatteries (майже всі українці) розробили новітню технологію, в основі якої лежить принцип послідовних мікроімпульсів постійно змінного струму. Штучний інтелект визначає, коли посилати імпульс і з яким напруженням, щоб не нашкодити літій-іонній батареї.
В результаті літій-іонну батарею електромобіля можна повністю зарядити за такий же час, який потрібний, щоб заповнити бак бензином звичайного автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння.
GBatteries зараз продовжує тестувати свою нову технологію. Якщо все піде за планом, то серійні машини з електричною силовою установкою отримають її через 5-7 років. Це може призвести до того, що продажі електромобілів збільшаться в рази.
Стартап GBatteries створено колишнім аерокосмічним інженером Костянтином Хомутовим. Компанію фінансують такі фонди, як, наприклад, Airbus Ventures і Initialized Capital.
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас