500 000 електромобілів на рік: Tesla запускає завод в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

500 000 електромобілів на рік: Tesla запускає завод в Німеччині

Технології&Авто
3402
Американська компанія Tesla планує щорічно робити в Німеччині по 500 000 електромобілів, повідомляє німецька газета Bild. Такою буде потужність заводу, який Ілон Маск побудує в передмісті Берліна.
За даними Bild, компанія Tesla почне будувати свій завод у Німеччині в 2020 році. Місце для нього вже підібрано. Площу майбутнього заводу можна порівняти з загальною площею 420 футбольних полів. Там будуть працювати 10 000 чоловік.
Компанія Tesla відмовилася коментувати інформацію, розміщену в газеті Bild. Можливо, це зробить трохи пізніше сам Ілон Маск, якому дуже подобається увага преси.
Нагадаємо, що минулого місяця Маск оголосив про те, що він хоче випускати електромобілі в Німеччині. Для цього вже навіть знайшли місце недалеко від Берліна. Маск каже, що там будуть робити спочатку тільки батареї для електрокарів, а потім налагодять серійне виробництво кросовера Model Y.
Німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung стверджує, що Tesla інвестує у випуск електромобілів в Німеччині близько 4 млрд. євро. Сума, звичайно, дуже велика. Мабуть, Маску набагато дешевше робити електрокари в Європі, ніж возити їх туди морем з США.
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас