Комітет Сенату США схвалив законопроект, націлений на протистояння Росії в сфері енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Сенату США схвалив законопроект, націлений на протистояння Росії в сфері енергетики

Світ
350
Комітет у закордонних справах Сенату США в середу схвалив законопроект, покликаний протистояти впливу Росії в сфері енергетики, повідомляють американські ЗМІ.
Йдеться про законопроект “Energy Security Cooperation with Allied Partners in Europe Act of 2019”. У ньому вказано про необхідність “знизити залежність союзників і партнерів США від російських енергоресурсів, особливо – від природного газу”.
Також в ньому наголошується на необхідності посилення енергетичної безпеки Європи і йдеться про неприпустимість використання Росією енергоресурсів як “геополітичної зброї”.
У документі підкреслюється, що потрібно “жорстко протистояти “Північному потоку 2”, позаяк він вчинить згубний вплив на енергетичну безпеку ЄС і на економіку України та інших країн в Центральній Європі, через які наразі здійснюється транзит газу”.
Автори документа закликають президента США ввести “п’ять або більше типів санкцій” проти осіб, які роблять суттєві інвестиції в будівництво “російських експортних газопроводів”.
Тепер законопроект має розглянути Сенат у повному складі. Поки, як зазначають ЗМІ, не ясно, коли саме це може відбутися. У повідомленнях навіть зазначається, що взагалі не факт, що республіканці, які утримують більшість у сенаті, винесуть документ на голосування. Це пов’язано з тим, що найбільшу частину засідань у Сенаті останнім часом займає процедура затвердження кандидатів на ключові посади в адміністрації, а також – затвердження суддів. У підсумку на виконання інших завдань у республіканців може просто забракнути часу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас