Знищення конфіскованого підакцизного товару будуть фільмувати — Мін’юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знищення конфіскованого підакцизного товару будуть фільмувати — Мін’юст

Казна та Політика
301
Кабінет Міністрів схвалив постанову, згідно з якою конфісковані підакцизні товари (алкоголь, тютюнові вироби) будуть знищуватися підприємствами, відібраними згідно законодавству, а саме знищення має бути зафіксовано на відео.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.
“У зв’язку з непрозорим порядком знищення конфіскованих підакцизних товарів такі товари потрапляли на ринок повторно. Це наражало на небезпеку споживачів та призводило до недоотримання доходів до державного бюджету.
Відтепер такі товари знищуватимуться підприємствами, що відібрані відповідно до Закону “Про публічні закупівлі”, крім невеликих за обсягом партій, які можуть знищуватися відповідними комісіями самостійно. Водночас представникам бізнесу надається право бути присутніми при знищенні цих товарів”, – повідомив міністр юстиції Денис Малюська.
Ще одна новація – це запровадження відеозйомки процесу знищення конфіскату. Аналіз матеріалів відеофіксації дозволить виявляти ознаки порушень з боку посадових осіб, а також представників організацій, що здійснюють знищення конфіскованих підакцизних товарів.
Також постановою передбачається, що обладнання та інші предмети, які були використані для незаконного виготовлення підакцизних товарів (крім обладнання для промислового виробництва спирту етилового та алкогольних напоїв), підлягають знищенню.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас