Іран збирається відключити інтернет та перейти на інтранет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран збирається відключити інтернет та перейти на інтранет

Світ
866
Президент Ірану Хасан Рухані анонсував створення суверенної національної мережі для заміни глобального інтернету. Про це повідомляє Cnet.
В листопаді влада Ірану оголосила про підвищення цін на нафту, що призвело до масових протестів в Тегерані. Щоб подавити заворушення, іранська влада фактично закрила інтернет. Після тижня, коли іранські сили безпеки «заспокоювали» протестувальників (за оцінками, під час сутичок загинуло від 140 до 208 людей), доступ в інтернет по усій країні поступово відновився.
Інтранет Ірану, відомий як Національна інформаційна мережа, буде розширений настільки, що «людям не треба будуть іноземні мережі для задоволення своїх потреб», – заявив президент Ірану Хасан Рухані в парламенті країни.
За його словами, указ про підтримку іранського інтранету надходить від верховного лідера країни Алі Хаменеі.
Створення більш потужної інтрамережі дозволило б владі Ірану відключити доступ до інтернету, а іранцям – від решти світу без економічної шкоди для себе.
Інтранет дозволить іранській владі обирати, які сайти і контент зможуть бачити іранці.
Жодних деталей про технічну реалізації проекту Рухані не привів.
Нагадаємо: 1 листопада в РФ вступила в силу велика частина поправок до законів «Про зв’язок» та «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які отримали неофіційну назву закон про «суверенний Рунет».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас