Міжбанк: готівковий ринок залишається союзником для гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: готівковий ринок залишається союзником для гривні

Валюта
929
Середа обіцяє бути дуже цікавим днем ​​на валютному ринку.
З одного боку – відмінні результати вчорашнього аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. Продано облігацій на суму 4,384 млрд гривень і при цьому попит на 4-річні папери перевищував майже в 4 рази обсяг пропозиції. Основні покупці – нерезиденти. Це свідчить про те, що інвестори «проголосували» позитивно за перспективи нашої економіки на найближчий час після зустрічі нормандської четвірки в Парижі і рішень МВФ про нову програму співпраці з Україною на $5,5 млрд. При цьому, через конкуренцію між потенційними покупцями українських паперів – Мінфін зміг домогтися зниження прибутковості за облігаціями, що розміщуються. Це є дуже добре для держави. А великий попит на гривневі ОВДП приводить до активного розпродажу валюти нерезидентами на міжбанку для розрахунків за них і подальшого зміцнення гривні. Сьогодні день розрахунків за куплені облігації, й іноземці продовжать масово продавати валюту для закриття цих угод. Це може обвалити долар нижче нового психологічного порогу в 23,50 грн.
З іншого боку – обвал валютних котирувань призводить до суттєвих збитків експортерів та в перспективі до подальшого зростання від’ємного сальдо торгівлі, що загрожує втратами бюджету за рахунок митних і податкових зборів і погіршення фінансового становища і бех того нечисленних “постачальників” валюти в країну. НБУ викуповує зараз надлишок пропозиції долара практично щодня на міжбанку, чим частково поки утримує його котирування від нового провалу до стратегічної мети в 23 гривні.
Проти гривні сьогодні зіграє значне зростання залишків на коррахунках банків відразу на 15,6 млрд гривень – до 60,2 млрд. Це створює певний “гривневий навіс” на міжбанку і надасть підтримку валютним котируванням на торгах.
Готівковий ринок продовжує знижувати свої цінники і залишається союзником для гривні.
Як і всі останні дні – ціна викупу Нацбанком надлишків долара на торгах і буде основним курсовим маркером для всіх учасників ринку по цій валюті.
Ми очікуємо на 11 грудня коридор по долару в межах 23,50-23,70 гривень з активним розпродажем валюти нерезидентами під розрахунки за куплені вчора ОВДП при обсягах операцій до $240-320 млн при здійсненні до 490-580 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,60 / 23,64
євро – 26,15 / 26,19
російський рубль – 0,3712 / 0,3720
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас