"Запоріжсталь" реалізувала проект сучасного вуличного освітлення з мінімальним споживанням е/е — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" реалізувала проект сучасного вуличного освітлення з мінімальним споживанням е/е

Енергетика
1190
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, один з найбільших платників податків України та Запорізької області, реалізував проект сучасного вуличного освітлення, встановивши енергоефективне LED-освітлення на території та в цехах підприємства.
Як повідомляється в прес-релізі компанії у вівторок, замість світильників з натрієвими лампами комбінат переходить на сучасні енергоефективні світлодіодні світильники (термін експлуатації LED-світильників – понад 45 тис. годин).
На реалізацію проекту спрямовано близько 4 млн грн.
На першому етапі старі освітлювальні прилади замінили на світлодіоди в киснево-компресорному і доменному цехах. Річне споживання електроенергії знизилося на 730 тис. кВт/год. Економія склала близько 1,2 млн грн.
У 2019 LED-світильники були встановлені в сталеплавильному цеху і ЦГПТЛ.
Модернізація освітлення вздовж головних автошляхів комбінату триває. Старі світильники потужністю 250 Вт замінили LED-лампами в 120 Вт, що споживають мінімальну кількість електроенергії і забезпечують хорошу видимість в темний час доби.
В рамках проекту змонтовано близько 100 нових опор, встановлено 170 LED-світильників. Додаткові опори і світильники встановили в раніше мало освітлених місцях. Очікуваний економічний ефект складе понад 450 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас