Кабмін вніс зміни до спецобов'язків на оптовому ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вніс зміни до спецобов'язків на оптовому ринку електроенергії

Фондовий ринок
246
Кабінет Міністрів вніс зміни до положення про покладення спеціальних обов’язків на оптовому ринку електричної енергії, доручивши Оператору системи передачі, операторам систем розподілу і Гарантованому покупцю заборонити покриття обсягів електроенергії для технологічних втрат за регульованою ціною. Відповідну постанову опубліковано в газеті Кабміну “Урядовий кур’єр” від 10 грудня.
Згідно з постановою, Гарантований покупець і постачальники універсальних послуг до 31 грудня 2019 року повинні здійснити коригування прогнозних обсягів електричної енергії, купленої постачальниками універсальних послуг у липні-листопаді 2019 року.
Оператор системи передачі, оператори систем розподілу і Гарантований покупець також, згідно з постановою, повинні до 1 січня 2020 року вжити заходів щодо припинення купівлі-продажу електричної енергії за граничною ціною виробника електричної енергії, виробленої на атомних електростанціях, в обсягах, що відповідають 80% обсягів, необхідних для компенсації технологічних витрат електричної енергії на її передачу і розподіл електричними мережами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас