Компанія Intel розробила процесор для квантових комп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Intel розробила процесор для квантових комп'ютерів

Фондовий ринок
479
Корпорація Intel анонсувала чіп під назвою Horse Ridge, призначений для того, щоб замінити дроти, які необхідні для роботи квантового комп’ютера. В теорії, такий процесор повинен взяти на себе всю роботу, виконувану проводами, і зменшити розміри обладнання.
Квантові комп’ютери залишаються на відстані багатьох років від повсякденного використання, але привернули увагу великих технологічних компаній. У жовтні дослідники з Google заявили, що створили машину, яка може випереджати звичайні комп’ютери. Інші великі технологічні фірми, такі як IBM і Microsoft також займаються розробкою цієї технології. У Intel зараз два квантові проєкти, кожен з яких досліджує свій спосіб побудови ядра квантового комп’ютера. Ця центральна частина квантової машини використовує так звані «кубіти».
У багатьох квантових комп’ютерах кубіти повинні бути дуже холодними, на рівні температур, при яких атоми перестають рухатися, всередині спеціального холодильника. Це дуже ускладнює підключення дротів до кубітів для відправки та отримання інформації. Більшість з цих дротів і додаткової електроніки повинні знаходитися поза спеціальним холодильником.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас