Канада подає в суд на Volkswagen в рамках "дизельгейту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада подає в суд на Volkswagen в рамках "дизельгейту"

Фондовий ринок
288
Влада Канади звинувачує німецького автовиробника Vokswagen в порушенні прописаних в місцевому законодавстві норм про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів.
Відповідна заява з’явилася в понеділок на сайті канадського міністерства навколишнього середовища, повідомляє Deutsche Welle.
VW було пред’явлено звинувачення в 60 пунктах. Міністерство вважає, що в період з 2008 року по 2015 рік компанія ввезла в Канаду 128 тис. автомобілів, які “не відповідали запропонованим нормам викидів транспортних засобів”.
Судовий процес повинен початися вже в п’ятницю.
Суди в рамках “дизельгейту” йдуть у багатьох країнах світу, в тому числі в США, Великобританії, Австралії. У 2015 році Volkswagen визнав, що у 11 млн автомобілів по всьому світу було встановлено програмне забезпечення, що дозволяє маніпулювати даними екологічних тестів.
У Німеччині зараз також триває розгляд прецедентного групового позову до автомобільного концерну в зв’язку з “дизельгейтом”, в ході якого має бути встановлено, якою мірою VW несе відповідальність перед приблизно 470 тис. автовласників. Позивачем при цьому виступає Федеральне об’єднання центрів захисту прав споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас