ЄК схвалила виділення 3,2 млрд євро на випуск акумуляторів для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК схвалила виділення 3,2 млрд євро на випуск акумуляторів для електромобілів

Технології&Авто
374
Європейська комісія (ЄК) схвалила плани семи держав виділити в цілому 3,2 млрд євро на субсидії для створення Європейського центру з виробництва елементів акумуляторних батарей для електромобілів.
“Цей важливий план, що представляє інтерес для всієї Європи, може бути реалізований без надмірного підриву конкуренції”, – заявила єврокомісар Маргрете Вестагер в понеділок у Брюсселі.
Єврокомісія схвалила створення так званого “батарейного альянсу” в кінці 2017 року, щоб дозволити європейським підприємствам надолужити згаяне у сфері виробництва літій-іонних акумуляторів для електромобілів. Їх випуск в Європі буде здійснюватися спільними силами за моделлю європейського авіабудівного концерну Airbus, повідомляє Deutsche Welle.
Міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр назвав рішення Єврокомісії великим успіхом для автовиробників країни і всієї Європи.
Планується, що Німеччина виділяє в рамках цього проекту 1,25 млрд євро, Франція – 960 млн євро, Італія – 570 млн євро, Польща – 240 млн євро, Бельгія – 80 млн євро, Швеція – 50 млн євро і Фінляндія – 30 млн євро. Крім того, передбачається залучення приватних інвестицій на суму 5 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас