Держустанови Китаю відмовляться від американських комп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держустанови Китаю відмовляться від американських комп'ютерів

Світ
361
Влада Китаю ухвалила рішення про повну відмову від американських комп’ютерів, ноутбуків, а також від американського ПЗ в держустановах країни на користь вітчизняних аналогів. Про це в понеділок, 9 грудня, повідомляє The Guardian.
Основним постачальником “імпортозамінної” техніки називається компанія Lenovo, але остаточне рішення ще не ухвалено. Саме ця компанія протягом кількох років була лідером в сегменті настільних комп’ютерів і одним з основних гравців на ринку ноутбуків.
Але незважаючи на те, що продукція Lenovo офіційно китайська і підходить під нову стратегію КНР, в її ноутбуках і ПК присутня достатня кількість компонентів, вироблених американськими вендорами. Як влада Піднебесної планує вирішувати це питання, поки що невідомо.
Нова стратегія КНР розрахована на три роки, і “під прицілом” виявляться комп’ютери компаній Dell, HP, а також ПЗ Microsoft.
Що стосується Microsoft і її операційної системи Windows 10 разом з офісним ПЗ Office, то тут у Китаю поки що немає певної альтернативи. Однак як заміну КНР може використовувати Deepin – дистрибутив Linux, розробка якого з 2004 року велася китайськими фахівцями.
Стратегія китайської влади, розрахована на три роки і отримала умовну назву “3-5-2”, по одній цифрі на кожен рік. Так, в 2020 році план передбачає заміну 30% обладнання, в 2021 році-ще 50%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас