Україна і Польща будуть спільно шукати газ на Львівщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Польща будуть спільно шукати газ на Львівщині

Фондовий ринок
249
Найбільша державна газова компанія Польщі – PGNiG і ERU Management Services (американська материнська компанія групи ERU) підписала угоду про співпрацю в галузі розвідки і експлуатації вуглеводнів у західній частині України, біля кордону з Польщею, йдеться в повідомленні ERU.
Угода між компаніями передбачає спільну діяльність за ліцензією на вуглеводневій ділянці, розташованій у Львівській області (поблизу польського кордону). В першу чергу буде пробурена розвідувальна свердловина глибиною до 2500 метрів і проведені геофізичні дослідження для проєктування місця розташування таких свердловин. Розвідувальні роботи почнуться відразу після отримання всіх необхідних узгоджень і дозволів.
Повідомляється, що зараз видобуток газу з Перемишльського родовища становить 0,48 млрд кубометрів на рік, але в 1971 році він сягав 3,7 млрд кубометрів. Згідно з офіційними документами, запаси родовища становили близько 74 млрд кубометрів природного газу, з яких 65 млрд вже видобуто. Однак, завдяки останнім геофізичним дослідженням і повторному аналізу раніше зібраних даних, PGNiG очікує, що Перемишльське родовище може містити додаткові 20 млрд кубометрів газу.
Ці припущення були підтверджені новими розвідувальними свердловинами і реконструкцією старих свердловин, здійсненими PGNiG за останні 3 роки. Відзначається, що PGNiG і ERU займаються експортом природного газу в Україну з 2016 року. Компанії також спільно поставляли газ для потреб української газотранспортної системи і державного підприємства «Укртрансгаз».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас