Як здійснити перехід на спрощену систему оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як здійснити перехід на спрощену систему оподаткування

Особисті фінанси
4222
Для того щоб перейти на спрощену систему оподаткування з загальної, фізичній особі – підприємцю необхідно впевнитися у відповідності всім вимогам тієї групи платника єдиного податку, яку хоче обрати. У разі задоволення всім умовам підприємцю необхідно не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), подати до податкової служби заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування.
Про це повідомляє прес-служба ДПС у Закарпатській області.
“Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу”, – ідеться в повідомленні.
Як часто можна здійснювати перехід:
  • перехід на спрощену систему оподаткування можна здійснити раз протягом календарного року.
За яких умов ФОП може здійснити перехід:
  • якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, ним дотримано вимоги, встановлені п. 291.4 ст. 291 ПКУ;
  • до поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.
“Заява до контролюючого органу подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового року, тобто не пізніше 16 грудня поточного року”, – додали в ДПС.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей

Дохід за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, визначається на момент подання заяви із врахуванням запланованої суми отримання доходу за період, що залишився до кінця року після подання заяви.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас