АМКУ побачив недобросовісну конкуренцію в акції мережі NOVUS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ побачив недобросовісну конкуренцію в акції мережі NOVUS

Фондовий ринок
1532
Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету України в обов’язкових рекомендаціях ТОВ «Новус Україна» зобов’язало усунути порушення при проведенні маркетингової акції, яке вводило в оману споживачів.
Про це повідомили в юридичній компанії ADS Legal Group.
“Комітет вказує, що дії ТОВ «Новус Україна» містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 15¹ Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. А саме: поширення відомостей, які містять неправдиві дані про особливості реалізації імпортного пива та знижки на нього, що вплинуло на наміри споживачів щодо придбання товарів саме в цього суб’єкта господарювання”, – зазначили в юридичній компанії.
Так, як встановили у відомстві, в мережі магазинів NOVUS протягом травня-червня 2019 року проводилася маркетингова акція «-30% НА ВСЕ ІМПОРТНЕ ПИВО. При купівлі від 3-х одиниць». Інформацію про цю акцію товариство розміщувало на плакатах формату А3 при вході в магазини, покажчиках формату А4 на палетах та стелажах у магазинах, а також над цінниками на імпортне пиво.
Однак, як стверджують в АМКУ, акція розповсюджувалась на 214 видів імпортного пива і не розповсюджувалась на 21 вид, при цьому інформація про види імпортного пива, на яке не розповсюджувалась дія акції, доводилася товариством лише до працівників мережі магазинів NOVUS шляхом розсилання електронної інструкції, в якій зазначено, зокрема: «ВАЖЛИВО!!! Позиції, які не беруть участі в акції, вказано у цьому файлі у листі “Акція не поширюється”».
Тобто, як вказує тервідділення АМКУ, наведена у рекламному плакаті інформація «-30% НА ВСЕ ІМПОРТНЕ ПИВО. При купівлі від 3-х одиниць» містила ознаки неправдивої, оскільки дія акції розповсюджувалась не на всі види імпортного пива.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас