У Києві заборонили надавати платні послуги у школах і садочках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві заборонили надавати платні послуги у школах і садочках

Особисті фінанси
899
Міська влада посилить контроль за використанням приміщень закладів освіти та організацією платних заходів для учнів під час навчального процесу.
Про це йдеться в повідомленні КМДА.
«Комунальні школи та садочки Києва розраховані на отримання знань, тому жодний освітній заклад не має права надавати платні послуги під час навчального процесу, і це – чітка позиція міста. Використовувати освітні приміщення під сторонні заходи, коли діти навчаються – неприпустимо. Районні управління освіти разом із керівниками шкіл та садочків мають забезпечити умови для дітей, які б не відволікали їх від головного процесу”, – йдеться в повідомленні КМДА.
Хто буде контролювати – Міська влада буде контролювати та реагувати на будь-які випадки, коли комунальний садочок чи школу перетворюють на приватний бізнес.
Коли можуть надаватися додаткові освітні послуги:
  • у школах – виключно після завершення навчальних занять;
  • в садочках – після завершення освітнього процесу згідно із режимом.

Довідка Finance.ua:

  • З початку 2019 року в Україні запрацювала програма компенсації вартості дитячих розвиваючих гуртків.
  • В міністерстві юстиції повідомляли, що кожен з батьків, хто витратився на навчання дитини, будь то одноденний семінар, спортивна секція або навіть коледж, має право на компенсацію від держави.
До речі, якщо вам необхідний кредит на навчання дитини, але ви бажаєте заощадити свій час – скористайтеся спеціальним сервісом підбору кредитів від Finance.ua. Вибирайте зручний варіант.

Вибрати кредит на навчання 💵

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас