Суд дозволив заарештувати Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив заарештувати Жеваго

Казна та Політика
786
Суд дозволив заочно заарештувати екс-нардепа Костянтина Жеваго, якого підозрюють в організації розтрати майна банку «Фінанси та кредит» і відмиванні коштів в особливо великих розмірах.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
“У зв’язку з систематичною неявкою до органу досудового розслідування його оголошено у міжнародний розшук та слідчим суддею надано дозвіл на його затримання”, – йдеться у повідомленні. Зазначена постанова суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є підставою для затримання підозрюваного за межами України і видачі такої особи компетентним органам України.
На початку жовтня Костянтин Жеваго був оголошений в розшук у справі про розтрату коштів банку “Фінанси та кредит”. 27 вересня перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко заявила, що Жеваго перевіряли на причетність до злочинної схеми по розтраті і легалізації 2,5 млрд грн банку «Фінанси та кредит» і заочно вручили підозру. За даними відомства, він є бенефіціарним власником банку.
За даними Варченко, в ході досудового розслідування встановлено, що офшорна компанія в період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках. Згодом між банком «Фінанси та кредит» та іноземними банками були укладені договори застави на суму понад 113 млн доларів, яким український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, що були розміщені на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас