BMW і Great Wall будують завод з виробництва електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW і Great Wall будують завод з виробництва електромобілів

Фондовий ринок
558
BMW і Great Wall заснували нове спільне підприємство, основна мета якого – будівництво в Китаї заводу з виробництва 160 000 електромобілів на рік. На ньому буде налагоджено виробництво різноманітних моделей BMW, в тому числі і електричного Mini.
Тридверний електричний Mini Cooper SE був представлений минулого місяця. Він оснащений двигуном потужністю 184 к.с. і здатний розганятися до 100 км/год за 7,3 с. Ємність акумуляторної батареї хетчбека невелика – всього 32,6 кВт·год, тому і заявлена автономність – до 270 км по циклу WLTP. Це означає, що в реальності пробіг навряд чи досягне 200 км.
В BMW вважають ринок Китаю надзвичайно перспективним, тому завод з’явиться саме в цій країні. Компанії інвестують в нього 650 мільйонів євро. Підприємство розташується в місті Чжанцзяган (Zhangjiagang) провінції Цзянсу (Jiangsu).
BMW, до речі, не єдина світова компанія, яка прагне підкорити ринок електромобілів Піднебесної. Багато світових виробники високо оцінюють його перспективність, але найкраще становище у Tesla: її завод вже побудований і випускає Model 3, скоро почнуться і офіційні продажі.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас