День фінансів, 29 листопада: про подвійне громадянство і купівлю землі, нову схему шахраїв біля банкоматів, бізнес-довідник для МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 листопада: про подвійне громадянство і купівлю землі, нову схему шахраїв біля банкоматів, бізнес-довідник для МСБ

778
П’ятниця, 29 листопада. Поки в Україні всі витрачають гроші в Чорну П’ятницю, ми вирішили скористатися словами Б. Крутієра: “Майбутнє приходить значно швидше, якщо йти йому назустріч”, і відвідати конференцію FinRetail2019. Розповідаємо, про що вдалося дізнатися:
На шляху до СПЛІТу. 200 замість 500. Закон Про СПЛИТ збираються реалізувати в кілька етапів. Як розповів на FinRetail2019 Данило Гетманцев, Голова комітету податкової, митної та фінансової політики у Верховній Раді України IX скликання, з липня повинні ухвалити новий Закон «Про фінансові послуги», а також галузеві закони. Поки ж робота кипить. Наприклад: “У середу вже рекомендували Раді законопроект, яким зменшуються вимоги до статутного капіталу комерційних банків з 500 до 200 млн”.
Для МСБ створять бізнес-довідник. Щоб допомогти малому і середньому бізнесу, Мінцифри створить консалтинг-зону для підприємців. Проєкт має дві складові: онлайн платформу з експертним контакт-центром і офлайн центри підтримки. На онлайн платформі, приміром, будуть дві дуже класні речі: бізнес-довідник для МСБ і онлайн тестування, для якого потрібно 20-30 хвилин підприємця.
Основні проблеми підприємців в Україні. Як свідчить світова статистика, 80% малого бізнесу закривається в перший рік діяльності. 50% бізнесу не переживають поріг 5 років. У Мінцифри нарахували “понад 220 проблем”, з якими стикаються підприємці в Україні. Про основні з них розповідаємо в цій новині.
Кредит в МФО: як можуть забезпечити безпеку ваших персональних даних. Користуватися кредитом — це нормально, а якщо робити це з розумом, ще й вигідно. Але шахраї не сплять, тому ті ж МФО розробляють цілі схеми захисту персональних даних клієнтів. Досвідом і підходами своєї компанії поділився з Finance.ua Дмитро Стензя, СЕО MyCredit.
Про інші новини п’ятниці:
Е-сервіс замість паперових квитанцій. В Україні має з’явитися електронний сервіс, який замінить паперові квитанції про оплату. Наприклад: аліментів, мит тощо. Планується створити сайт, до якого зможуть підключитися будь-які українські банки.
Якісні дороги в Україні. Гончарук просить ще почекати. Як заявляє прем’єр-міністр Олексій Гончарук, в Україні за наступні 3-5 років повинні з’явитися «якісні дороги», які з’єднають усі великі міста. За його словами, з березня 2020 року розпочнеться «велике будівництво» дорог.
Українці з подвійним громадянством не зможуть купувати землю. Планують запровадити кримінальну відповідальність для вирішення можливої проблеми скупки землі українцями з подвійним громадянством. До речі… Водночас на сьогодні в Україні відсутній дієвий механізм, за яким можна перевірити наявність другого паспорта.
“Забув картку”. Про нову схему шахраїв. Як повідомляє співробітник страхової компанії Сергій Гатилов, шахраї нібито випадково забувають картку у банкоматі і просять витягнути тих, хто опинився поруч. А після того, як добродушна людина їм допомогла, вони перевіряють баланс і починають говорити, що з рахунку зникли гроші, вимагаючи їх повернути. Аферисти залякують: мовляв, всі бачили “крадіжку”.
І наостанок, у день Чорної П’ятниці, 29 листопада у багатьох з’являється можливість заощадити на покупках. Але найбільш заповзятливі цілий рік примудряються заробляти на знижках (а вірніше на їх продажах). Чи змогли б ви заробляти на знижках за допомогою спеціалізованого сайту? Пропонуємо дізнатися за допомогою тесту:

ПРОЙТИ ТЕСТ 🔥

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас