Голова Xiaomi похвалився, що компанія продає смартфони з валовою маржею, яка не перевищує 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Xiaomi похвалився, що компанія продає смартфони з валовою маржею, яка не перевищує 9%

Фондовий ринок
450
Під час конференції гендиректор Xiaomi Лей Цзюнь зробив дуже цікаву заяву щодо політики ціноутворення — він похвалився дуже низькою націнкою, що і робить пристрої компанії настільки привабливими.
Голова Xiaomi навіть назвав точне значення валової маржі за підсумками минулого кварталу — 9%. І це дуже цікаво. Схоже, Лей Цзюнь геть забув про свою не таку вже й стару обіцянку.
На початку минулого року голова Xiaomi запевняв усіх, що компанія ніколи не стане перевищувати валову маржу в 5% на всіх своїх продуктах, включаючи смартфони. А якщо це станеться, то споживачі гарантовано отримають компенсацію.
“Я думаю, що валова маржа в 8% -9% – це дуже низький показник, і оскільки наша бізнес-модель заснована на онлайн-продажах, ціна, яку кінцевий покупець заплатить за покупку, буде дуже низькою. Головне — ми ставимо дуже низьку націнку, а посередницький канал дуже короткий, тому кінцева ціна на роздрібному ринку залишається дуже привабливою для покупців», — цитує джерело слова Лей Цзюня.
Таким чином, вже зараз Xiaomi продає смартфони з націнкою, яка вдвічі більша за спочатку обіцяну. Більше того, компанія прямо говорить, що майбутні смартфони з підтримкою 5G будуть ще дорожчими. Втім, це не обов’язково означає підвищення валової маржі, але з урахуванням того, що в кількісному вираженні продажі смартфонів у Xiaomi падають, підвищення націнки здається неминучим.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас