Законопроект Кабміну про азартні ігри передбачає створення монополії на цьому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект Кабміну про азартні ігри передбачає створення монополії на цьому ринку

Казна та Політика
327
В урядовому законопроекті про легалізацію азартних ігор передбачається монополія ринку та лише 3 млрд надходжень у бюджет щороку. Проте у альтернативному законопроекті №2285-2 ця сума складає не менше ніж 9 мільярдів на початку роботи ринку і 40 мільярдів гривень на рік, коли ігорний бізнес запрацює в повній мірі. Про це йдеться у статті “Легалізація грального бізнесу: скільки отримає бюджет і за чиї гроші лікуватимуть ігроманів”, опублікованій на сайті 24 каналу.
“В урядовому законопроекті передбачається монополія, яка не вирішує питання легалізації. На мою думку, законопроект лише частково виводить ігровий бізнес з тіні. Натомість, наразі є ще сім альтернативних законопроєктів. Приміром, в законопроєкті 2285-2 прописано норми, згідно з якими надходження до бюджету можуть складати не менше 9 мільярдів, а коли бізнес цілком запрацює, то вони зможуть поповнити державну казну приблизно на 40 мільярдів гривень. Натомість урядовий проєкт передбачає надходження до бюджету в розмірі 3 мільярдів гривень. Мається на увазі надходження від продажу ліцензії на гральну діяльність”, – розповіла виданню голова ради Інституту податкових реформ Олена Хотенко.
Вона також зазначила, що азартні ігри мають легалізувати до наступного року, щоб ігорний бізнес вже у 2020 міг працювати законно.
“Гральний бізнес точно наступного року буде працювати в межах закону. В бюджет надходження від цього виду діяльності вже закладено,” – наголосила Хотенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас