Чи буде долар по 20? Експерт розповів, що вплине на курс найближчим часом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде долар по 20? Експерт розповів, що вплине на курс найближчим часом (відео)

Валюта
29972
Курс долара щодня втрачає свої позиції. Який прогноз на майбутній тиждень і чи буде він коштувати 20 грн – про це розповів Finance.ua фінансовий експерт Козирєв Олексій.
Якщо вірити експерту, особливого просідання курсу найближчим часом чекати не варто.
“Пов’язано це з тим, що той надлишок валюти, який зараз є, практично викуповується НБУ. Нацбанк щодня викуповував валюту в межах 24 грн і таким чином не давав курсу просісти. Це сигнал ринку, що регулятор зацікавлений у збереженні такого курсу. Хотілося б звернути увагу на те, що і обмінники валюти, і НБУ орієнтуються на курс прийому валюти, і вони ставлять купівлю долара трохи нижче ніж 24 грн. Це пов’язано з тим, що вони розуміють, що певні коливання на ринку будуть, і вони хочуть таким чином застрахуватися”, – говорить Козирєв.
Зі слів експерта, у п’ятницю великих змін на ринку не буде. Ділова активність буде низькою. А наступного тижня на міжбанк впливатиме черговий аукціон ОВДП, але там не найпривабливіші для ринку облігації: на 3 місяці, на рік і на 2 роки. Найбільш популярні на 2 роки, але їх обсяги не дуже значні. А це означає, що припливу валюти не відбудеться.
“Ще найближчим часом вплив матиме ефект закінчення місяця і відшкодування ПДВ експортерам на міжбанку. Експортерам треба буде трохи менше продавати валюти. Це теж буде підтримувати курс долара на міжбанку”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас