Справа ПриватБанку дійсно розслідується. Недоторканних немає - Рябошапка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа ПриватБанку дійсно розслідується. Недоторканних немає - Рябошапка

Фондовий ринок
612
Справа про виведення грошей з Приватбанку до його націоналізації є «однією з найбільш пріоритетних», – сказав генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв’ю Financial Times.
Він зазначив, що розслідуванням займається Національне антикорупційне бюро України.
«Справа Приватбанку дійсно розслідується. Недоторканних немає», — сказав Рябошапка.
Раніше він заявляв, що по ПриватБанку було два основних провадження: одним займалася Генпрокуратура, іншим — НАБУ. Генпрокурор зазначав, що їх потрібно об’єднати, щоб «рухатися одним шляхом, а не паралельними».
Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель непрацюючих кредитів Приватбанку, який класифікується як пов’язаний з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінюється в 212,795 млрд грн.
Розслідування незалежного агентства Kroll показало, що ПриватБанк був «об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в $5,5 млрд».
В українських судах розглядаються сотні справ, пов’язаних з ПриватБанком. Банк також судиться з екс-власниками у Великобританії і США.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас