Трамп попросив Тіма Кука допомогти розгорнути мережі 5G в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп попросив Тіма Кука допомогти розгорнути мережі 5G в США

Технології&Авто
460
Нещодавно президент США Дональд Трамп (Donald Trump) побував на офіційному відкритті потужностей зі складання Mac Pro в Техасі (втім, сам президент назвав це відкриттям нового заводу). Серед іншого він написав у Твіттері, що під час зустрічі попросив виконавчого директора Apple Тіма Кука (Tim Cook) допомогти з розгортанням мереж 5G в США. Він пояснив своє прохання тим, що у Apple є все – гроші, технології, бачення і пан Кук.
На жаль для президента США, Apple майже не має стосунку до фактичної розробки або впровадження інфраструктури 5G – річ у тім, що Купертинська компанія не є навіть оператором стільникового зв’язку. Розгортанням, розвитком і управлінням стільниковими мережами в США в основному займаються чотири компанії: Verizon, AT&T, T-Mobile і Sprint. Ці чотири оператори встановлюють вишки і прагнуть забезпечити достатнє покриття на відповідних швидкостях. Все це вимагає колосальних вкладень.
Впровадження 5G майже повністю залежить від операторів. Навіть якби Apple, яка трохи спізнилася з випуском смартфонів з підтримкою мереж нового покоління, випустила ще в цьому році iPhone 5G, це не збільшило б покриття 5G в США, хоча побічно, можливо, і простимулювало операторів наростити інвестиції і прискорити розгортання.
Більше того, в даний час Apple дуже далека від розвитку мереж і навіть не виробляє власних модемів – замість цього вона купує модеми у Intel (а незабаром і у Qualcomm, завдяки угоді на $4,5 мільярда). Втім, в цьому намітився певний прогрес після придбання модемного бізнесу Intel, але навряд чи плоди поглинання публіка побачить в 2020 році.
До речі, Тім Кук відкидає можливість виходу Apple на ринок мобільного зв’язку ще в 2016 році, відзначивши: «Наші знання не поширюються на мережеві технології… В цілому Apple любить робити такі речі, які можна розгорнути в світовому масштабі. У нас немає навичок у сфері мереж. Ми будемо робити щось на зразок просування стандарту карток e-SIM, але в цілому мене влаштовує те, як оператори розвивають свої мережі». Втім, хтозна, може, в майбутньому Apple та зацікавиться цією сферою, але навряд чи мова йде про найближчу перспективу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас