Leo Express отримав дозвіл на запуск поїздів до кордону з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Leo Express отримав дозвіл на запуск поїздів до кордону з Україною

Технології&Авто
673
З 11 грудня поточного року приватний автобусний і залізничний оператор Leo Express (Чехія) має право на обслуговування залізничного маршруту від Праги до Медики, що на польсько-українському кордоні.
Дозвіл отримано з боку UTK (Адміністрація залізничного транспорту Польщі) і передбачає можливість виконання чеським оператором рейсів чотирьох пар поїздів щодня протягом найближчих п’яти років – до 10 грудня 2024 року.
Доступ надано на роботу в міжнародному залізничному коридорі Прага – територія Польщі – Медика. У Польщі перевізник отримав право зупиняти свої потяги в 17 пунктах, серед яких Катовіце, Краків, Тарнув, Жешув, Перемишль.
Уточнюється, що з грудня 2019 року поїзди Leo Express поки не будуть здійснювати рух по цьому маршруту. Коли це відбудеться – невідомо.
Нагадаємо, що про плани запуску поїздів за вказаним напрямом стало відомо ще на початку цього року. Тоді передбачалося, що новий маршрут чеський приватний оператор може почати обслуговувати в грудні. Тоді ж в польському представництві компанії уточнили, що перевізник не зобов’язаний виконувати чотири рейси на день, але постарається здійснювати їх якомога частіше.
Крім того, в Leo Express заявляли, що бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України – до прикордонної станції Мостиська на Львівщині. Але для цього приватний оператор повинен вирішити питання можливості доступу на українську залізничну інфраструктуру з УЗ і те, як буде здійснюватися прикордонний контроль – з Держприкордонслужбою.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас