Милованов: за 20 років мораторію половину землі вивели із держвласності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов: за 20 років мораторію половину землі вивели із держвласності

Казна та Політика
584
З 1999 року з власності держави вивели половину землі сільськогосподарського призначення.
Про це під час презентації використання супутникових даних та штучного інтелекту для боротьби з тіньовим ринком землі розповів міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.
“За документами, на 1999 рік було 1,3 мільйона гектарів. Ми зараз проводимо інвентаризацію, закінчуємо інвентаризацію сільськогосподарської землі у власності держави – це державні підприємства, міністерства, і таке інше. Ми бачимо, що по максимуму ми знайдемо 600-700 тисяч гектарів. Це означає, що за останні 20 років, поки існував мораторій землі, насправді половина землі державної сільськогосподарського призначення була виведена якимось чином з власності держави”, – сказав Милованов.
Міністр також наголосив на тому, що є несправедливим, що політики можуть займатися земельними оборудками.
“За 20 років кудись зникли з власності держави 700-800 тисяч гектарів. Це два Ізраїлю. Тому що в Ізраїлі 300 тисяч, якщо я не помиляюсь, гектарів землі сільськогосподарського призначення. От два Ізраїля за 20 років кудись комусь перейшли. Справедливо, чи несправедливо, це питання до правоохоронних органів”, – додав Милованов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас