У Світовому Банку назвали успішною банківську реформу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Світовому Банку назвали успішною банківську реформу в Україні

Казна та Політика
235
Банківська реформа в Україні проходить успішно, а її відкат може знову дестабілізувати банківський сектор.
Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.
“Ми, як і раніше, вважаємо банківську, фінансову реформу успішною. Те, що зробив Національний банк України та органи виконавчої влади за останні п’ять років, дійсно вражає”, – зазначила Кахконен.
Під час проведення очищення українського банківського сектору було закрито майже половину фінустанов. Одночасно був створений сильний банківський нагляд, що відповідає міжнародним стандартам.
“Ці реформи стабілізували банківський і фінансовий сектор. Дуже важливо зберегти цю стабільність і не скасовувати жодні реформи. Скасування ключових реформ може дестабілізувати банківський сектор знову. І нікому це зараз не потрібно”, – підкреслила Кахконен.
Нагадаємо, під час очищення банківської системи України за 2014-2017 роки Національний банк ухвалив рішення про виведення з ринку 96 банків. Зокрема, 33 банки стали неплатоспроможними у 2014 році, ще 33 – у 2015-му, 21 – у 2016-му та 9 – у 2017 році.
За оцінками Фонду гарантування вкладів, банківська криза в Україні обійшлася для держави, великих вкладників і бізнесу в 190-200 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас