Держбанки закінчили 3 квартал з рекордним прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбанки закінчили 3 квартал з рекордним прибутком

Фондовий ринок
422
Державні банки у ІІІ кварталі 2019 року отримали понад 30 млрд грн прибутку, що вдвічі більше, ніж за весь минулий рік.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
“За підсумками третього кварталу 2019 року банки державного сектору отримали прибуток понад 30 млрд грн, що вдвічі більше, ніж прибуток державних банків за весь минулий рік”, – йдеться у повідомленні.
Станом на 1 жовтня 2019 року прибуток державних банків становив 62,5% прибутку всього банківського сектору. При цьому більше половини усього прибутку банків сформувало АТ КБ «ПриватБанк» – 27 млрд грн.
У ІІІ кварталі продовжилася тенденція активного зростання споживчого кредитування, яке через високий попит залишається одним із найдохідніших джерел для банків. Обсяг кредитів фізичних осіб у банках державного сектору в третьому кварталі збільшився більше, ніж на 3 млрд грн, або на 6,5%, що в свою чергу позитивно вплинуло на якість кредитного портфеля.
У міністерстві зазначають, що третій квартал також характеризувався суттєвим зростанням депозитів корпоративного сектору, обсяг яких порівняно з 1 липня 2019 зріс на 15 млрд грн.
Finance.ua запустив сервіс, за допомогою якого кожен читач нашого порталу зможе перевіряти свій кредитний рейтинг абсолютно безкоштовно.

Дізнатися свій кредитний рейтинг

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас