Міжбанк: п'ятниця буде позитивною для гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця буде позитивною для гривні

Валюта
676
П’ятниця не буде найактивнішим днем ​​цього тижня за обсягами операцій на валютному ринку, але збереже досить позитивний настрій щодо перспектив гривні на найближчий час.
За рахунок ефекту закінчення робочого тижня і зниження ділової активності перед вихідними – статистика торгів 15 листопада навряд чи перевищить $160-200 млн при здійсненні 420-480 угод.
А ось безпосередньо з курсоутворенням на міжбанку буде, як і раніше, цікаво. Ось основні чинники, які вплинуть на тренд по котируваннях:
1) У бізнесу настав період авансових виплат персоналу за першу половину листопада і на початку наступного тижня мають бути бюджетні платежі за підсумками жовтня і за третій квартал. Частина компаній вже з сьогоднішнього дня почне активно накопичувати гривневі ресурси для цих розрахунків. Дефіцит гривні тільки збільшить пропозицію валюти на міжбанку;
2) На готівковому ринку триває поступове зниження цінників. У п’ятницю зранку обмінники продавали долар вже по 24,30-24,35 гривень і тенденція на подальше зміцнення позицій готівкової гривні зберігається. Це психологічно також працює на зміцнення безготівкової гривні;
3) Зросла ліквідність у банківській системі. Коррахунки банків на ранок 15 листопада збільшилися на 2,6 млрд гривень – до 56,5 млрд. Зростання вільної гривні в банках і у клієнтів – завжди “небезпечне” для курсу нацвалюти на міжбанку. Але наближення періоду бюджетних платежів швидко “усуне” цю загрозу.
При надлишку пропозиції валюти на міжбанку Нацбанк знову буде викуповувати його в резерви, що частково підтримає котирування долара на міжбанку.
Ми очікуємо на сьогодні дуже ймовірного нового виходу НБУ зі скупкою долара через Matching і коридор по долару в межах 24,10-24,30 гривень. Нижче котирування в п’ятницю не підуть через потенційні викупи регулятором долара на торгах, а вище – не зростуть за рахунок психологічного настрою клієнтів на поступове зниження котирувань.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,22 / 24,25
євро – 26,64 / 26,67
російський рубль – 0,3778 / 0,3784
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас